Warsztaty praktyczne z wymagań GMP+ FSA - Szkolenie on-line

Wolne miejsca !
Ogólne

Lokalizacja: Wrocław
Żeromskiego 62 lok. 2 50-312 Wrocław


Rejestracja: 9:00
Czas trwania szkolenia: 6h

Cena: 1 250 ZŁ
Cena nie zawiera podatku VAT Cena obejmuje: organizację szkolenia, materiały szkoleniowe, certyfikat w języku polskim.

Zaplanowane daty
Jeżeli jesteś zainteresowany szkoleniem dedykowanym w siedzibie swojej firmy, prosimy o wiadomość lub kontakt telefoniczny. Dziękujemy. Rezerwacja
Szczegółowy opis

 Program szkolenia:



Systemy paszowe na rynku – zasady uznawalności w pigułce, rejestracja i weryfikacja w QS. Wymagania GMP+:



Dokument R 1.0  



System HACCP 



Wycofanie produktów i zasady śledzenia drogi produktów ( wersja 2020) 



Specyfikacje techniczne 



Dokumenty wsparcia 



Analiza przypadków – przepisy prawne;  ( klasyfikacja pasz, wprowadzanie pasz do obrotu, produkty spożywcze na rynku paszowym);  Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań, ćwiczenia)



Analiza przypadków – wymagania higieniczne i operacyjne na podstawie TS 1.1.  oraz TS 1.10;  (Program Wymogów Wstępnych oraz wymagania operacyjne w kontekście przepisów prawnych i HACCP ) Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań, ćwiczenia)



Analiza przypadków – zakupy; Zasady prowadzenia zakupów towarów i usług, gatekeeper, wyłączenia; Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań, ćwiczenia)



Analiza przypadków – baza FSP; Lista produktów, korzystanie z bazy FSP, ocena ryzyka dla materiałów paszowych, informacje o substancjach niepożądanych; Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań, ćwiczenia)



Analiza przypadków – pobieranie prób; Pobieranie i archiwizowanie prób, w tym dla zakresu handel Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań)



Analiza przypadków – monitoring; Zasady realizacji kontroli . Monitoring pasz w oparciu o wymagania prawne i GMP+ ( TS 1.2, TS 1.7, TS 1.10, TS 1.11). Limity substancji niepożądanych. 



Wpisywanie wyników do bazy GMP+. Prezentacja nowej bazy GMP+ (demo); Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań, ćwiczenia)



Analiza przypadków – EWS; Jak zgłaszać, kiedy zgłaszać, wytyczne GMP+  Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań)



Analiza przypadków – transport; ( zlecanie transportu, przewóz pasz i czyszczenie, baza IDTF , weryfikacja czyszczenia, zapisy w transporcie ); Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań, ćwiczenia)



Analiza przypadków – pozytywna deklaracja; ( zasady znakowania towaru i usług w kontekście wymagań prawnych oraz GMP+;  Case study ( przykłady sytuacji i interpretacji wymagań, ćwiczenia)



Zakończenie szkolenia; podsumowanie oraz odpowiedzi na pytania uczestników.



 



Uwaga: na szkoleniu będzie potrzebne hasło i login do strony GMP+ . Jeżeli Państwo nie posiadacie należy wejść  na stronę www.gmpplus.org i kliknąć w fioletową ikonkę GMP+ Portal  



 


Trener
  • Małgorzata Świderska
  • Posiada bogate doświadczenie we wdrażaniu systemów jakości (GMP+, VLOG, IFS, BRC, ISO 9001, ISO 22000, FSSC, NON_GMO_PL, HACCP)
  • Specjalista w zakresie szkoleń z systemów jakości, GMP+ oraz VLOG
  • Ekspert w grupach roboczych organizacji GMP+

Skontaktuj się z Nami...